A vorbi în deplină libertate despre homosexualitate este deja un act de curaj. Subiectul a devenit motiv de încrâncenare între “conservatori” angajaţi în apărarea tradiţiei familiale și apărătorii drepturilor “comunităţii” homosexualilor.

Homosexualitatea, numită și sodomie, este definită de majoritatea enciclopediilor, Engleză, Larousse, Merriam-Webster, ca o atracţie sexuală faţă de persoane de același sex. Pentru sociologi homosexualitatea este o componentă a vieţii sexuale. În limbajul curent sunt folosiţi termenii depreciativi pederast, invertit, lesbiană și pentru evitarea conotaţiilor peiorative și medicale negative a fost adoptat termenul de comunitate gay, ca o nuanţă, se pare, mai puţin deranjantă.

Se crede că practici homosexuale au existat din cele mai vechi timpuri, fapt confirmat de numeroase desene rupestre. Vechiul Tetament condamnă categoric orice altă formă de contact sexual înafara celui ce asigură perpetuarea speciei. În Levitic se precizează clar : “Să nu te culci cu un bărbat ca și cu o femeie, aceasta este spurcăciune” În Cartea Genezie Dumnezeu îi pedepsește pe vinovaţi cu distrugerea cetătilor Sodoma și Gomora, unde se practica sodomia. În Epistola către Romani Sfântul Apostol Pavel amintește obiceiurile contra naturii practicate în Cetatea Eternă, dar nu ia o atitudine explicită împotriva lor. În Grecia Antică practicile sexuale nenaturale, deși detestate, erau tacit acceptate pentru a se limita numărul de nașteri. În Roma antică sodomizarea sclavilor era o formă de manifestare a puterii. Dintre personalităţile celebre ale Antichităţii care practicau sodomia sunt citaţi împăraţii Domiţian, Hadrian, Traian (!), poetul Vergiliu și alţii. În Evul Mediu și în perioada Renașterii sodomia, deși sever pedepsită, era frecventă. Cercetătorul contemporan Michael Rocke a investigat instituţia represivă a cazurilor de sodomie din Florenţa între anii 1432 și 1502 și a identificat 16000 cazuri de sodomie și 3000 condamnări. Doi dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai Renașterii, Leonardo da Vinci și Niccolo Machiavelli au fost cercetati pentru sodomie, dar din lipsă de probe au fost achitaţi.

Homosexualitatea a fost consemnată în manualele de Psihiatrie ca tulburare psihică manifestată prin deviaţie sexuală împreună cu exibiţionismul, masochismul, fetișismul,  și pedofilia. În anul 1973, la presiunea asociaţiilor americane ale homosexualilor s-a hotărât cu o majoritate de 60% eliminarea homosexualităţii din Dicţionarul de clasificare a bolilor psihice (DSM II) hotărâre însușită în anul 1990 și de Organizaţia Mondială a Sanataţii.

Psihiatrul american Judd Marmor propune următoarea formulare pentru homosexuali : “Poate fi considerată homosexuală persoana care în timpul vieţii sale adulte manifestă o preferinţă pentru persoane de același sex și are în mod obișnuit, fără a fi imperios necesar, relaţii sexuale cu astfel de persoane”

Frecvenţa homosexualuităţii a devenit un subiect de dispută acerbă după apariţia “cercetărilor” profesorului american Alfred Kinsey care în prima jumătate a secolului XX a surprins comunitatea știinţifică prin publicarea unor procente foarte mari de homosexualitate în Statele Unite. Într-un raport din 1948 Kinsey găsește un procent de 37%  persoane de ambele sexe care ar fi avut cel puţin odată o experinţă homosexuală. S-a dovedit ulterior că Kinsey și-a efectuat cecetările pe loturi selecţionate dintre foșt deţinuţi, foști prizonieri, delicvenţi sexuali și prostituate. Pentru Kinsey, considerat “părintele revoluţiei sexuale” singurul act împotriva naturii este cel pe care nu-l poţi face (!)” Explicaţia erorilor intenţionate ale lui Kinsey se află în faptul că el însuși era un homosexual notoriu, care de altfel a și murit de SIDA la vârsta de 62 ani. Cercetări știinţifice serioase au infirmat procentele găsite de Kinley și au  constatat că frecvenţa homosexualităţii se afla între 1 și 2 %.

Informaţiile neadevărate au fost frecvente în privinţa homosexualităţii. S-a vorbit despre homosexualitatea la animale, neconfirmată, despre o genă a homosexualităţii,  neidentificată. Unii au spus că s-au născut homosexuali, că au constatat de mici o atracţie pentru sexul identic cu al lor, dar afirmaţia lor este pusă la îndoială, e greu să crezi că un copil de 5-6 ani poate să discearnă între curiozitate și o atracţie cu adevărat sexuală. Nici malformaţia genetică nu a fost confirmată și dacă ar fi o malformaţie înseamnă că ne aflăm în faţa unei boli, noţiune pe care homosexualii au negat-o și au determinat chiar scoaterea homosexualiţăţii din catalogul bolilor.

Este de notorietate insistenţa homosexualilor de a se impune ca o comunitate cu drepturi egale altor comunităţi.  Actul sexual se consumă în intimitate și efortul de a-l exiba nu este apreciat nici în cadrul relaţiei naturale, motiv pentru care s-au cerut măsuri împotriva manifestărilor publice insistente ale homosexualilor. Practicanţii acestei forme de relaţie sexuală s-au apărat, au asociat combaterea exibiţiilor homosexuale cu homofobia. Argumentul, dovedit, că homosexualitatea favorizează transmiterea unor bolil, în special SIDA, că se practică fără măsuri stricte de igienă și profilaxie, nu i-a convins pe practicanţi. Măsurile cerute de legi sunt măsuri sanitare și nu măsuri punitive.

Legalizarea căsătoriei între persoane de același sex a fost obţinută în unele ţări la presiunea comunităţilor homo, dar întâmpină multă opoziţie din partea autorităţilor religioase și nu numai, pentru că nu corespunde unor norme morale și nici  legilor biologice de conservare a speciei.

Un punct de vedere personal : homosexualitatea este o practică  veche ; ca orice practică sexuală a fost exersată în intimitate, ferită de priviri curioase. În secolul trecut au apărut numeroase libertăţi, zise democratice, ocazie cu care grupuri de homosexuali provenite din categoriile înstărite au profitat pentru a cere legalizarea unei practici sexuale lipsită de fundamente biologice și psihologice. Multe libertăţi nefolositoare au fost legalizate.

Homosexualitatea este practicată și mai ales exibată de indivizi cu un nivel material și social ridicat, ei privesc lumea cu superioritatea vechiului stăpânitor de sclavi pentru care sodomizarea era o formă de manifestare a puterii. Au profitat de aceasta legalizare și persoane care din motive destinale nu-și găseau parteneri printre cei  de sex opus. Nu este exclusă nici o patologie psihică, negată, nerecunoscută, ștearsă din catalogul bolilor psihice la insistenţa comunităţilor gay.

Eventuale proteste și reacţii la punctul nostru de vedere nu fac decât să confirme stăruinţa de afirmare a “comunităţilor” homosexuale pentru o cauză falsă.    

 

                                      Nicolae Radu,  20.O8.2014   

Sursa foto: wikimedia.org

 

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Google Plus
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Email
 • RSS

Comments

comments

2 Thoughts on “Despre homosexualitate

 1. Cristina on 5 Septembrie 2014 at 8:22 said:

  D-voastra ati citit capitolul din Biblie legat de Sodoma si Gomora? Ati inteles sigur despre ce este vorba acolo? Ati deschis personal Biblia si ati citit sau doar ati preluat anumite clisee? Inclusiv anumiti teologi catolici si protestanti au recunoscut ca nu e vorba despre homosexualitate.

  • Editor on 12 Septembrie 2014 at 20:29 said:

   Stimata Cristina,
   Din scurta interventie înteleg ca te îndoiești că am citit Biblia, te dezamagesc, am citit-o de cel putin patru ori, din scoarţă în scoarţă, în mai multe traduceri, inclusiv traducerea Cornilescu. Unele capitole le-am citit de mai multe ori. Nu sunt un superficial care “preia clișee”,cunosc rigorile actului de cercetare, l-am practicat în domeniul medical.
   N-am epuizat, desigur, toate surselele bibliografice. Ştiu că există teologi, catolici și protestanţi, care interpretează Biblia, dar nu cred că se pot pune la îndoială informaţiile citate de mine. Mulţumesc pentru comentariul domniei tale, însă nu am înţeles din ce poziţie te situezi în… opoziţie.
   N. Radu

Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

Email
Pinterest