Istoria popoarelor este făcută din nume și date calendarisice. Numele nu sunt reprezentative, unele au pângărit istoria, altele au însângerat-o și altele lipsesc nemotivat. Datele au mai multă pregnanţă, unele marchează istoria și deschid porţi către un viitor întunecat sau luminat. Am trăit  multe zile care au marcat istoria poprului român : 21 iunie 1941, 23 august 1944, 22 decembrie 1989 și cea mai recentă; zi magică, nesperată, 16 noiembrie 2014. Sper să nu mă trădeze viitorul, dar pentru mine ziua de 16 noiembrie a fost o zi binecuvântată a poporului român.

Citeam și auzeam tânguiri ale unor oameni respectabili asupra soartei poporului român dacă în scaunul de Voievod se va așeza măscăriciul imberb, care nu stia să spună decât că după ce marele său rival va pleca din Deal, ţara va deveni un Paradis. Cum ? Nu spunea, n-avea cum să spună pentru că minciuna nu poate fi argumentată.

Se publicau zilnic sondaje, instituţii ale dezinformării, care alungau toate speranţele. Teama și rușinea întunecau minţile, mă îngrozea ideea  că va fi o nouă pedeapsă și mă întrebam de ce o merităm  după ce suportasem atâtea umilinţe. Am făcut rugăciuni pentru poporul român în ziua de 16 noiembrie, am încălzitcremenea, piatra magică, talisman adus din Gârla satului Cremenari, trecând-o din mâna dreaptă în mâna stângă. Am suferit alături de românii așezaţi la cozi de sute de metri în faţa ambasadelor și am  sperat că Marele Dregător  le va face dreptate. Simţeam că un mare nor magic, aducător de Miracol, va fi trimis în ajutorul românilor

Primele rezultate au adus și primele bucurii, numărul de participanţi la vot arătaudeșteptarea, un răspuns la chemarea lui Andrei Mureșan, devenită imn naţional. Au urmat confirmările, măscăriciul spân se făcea tot mai mic și pe scauunul voievodal se așeza un urmaș de neam al marelui Rege al românilor, Carol I. Sunt fericit că mi-a dat Dumnezeu șansa de a trăi această zi magică, poate ultima. Nu știu prea multe despre noul Voievod, sper să fie un neamţ – român onorabil, ca și înaintașul lui. Oricum, privind în jur n-am găsit, printre cei ce pretindeau scaunul domnesc, unul mai bun decât el.

Aștept cu emoţie și nerăbdare continuarea miracolului.

Nicolae Radu

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google Plus
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Email
  • RSS

Comments

comments

Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation

Email
Pinterest